Blogovi kolega

Jednostavne i zabavne geografske online igrice…

 

Geography-online-games

Map Race, pokazuje izgled gradova iz vazduha a vaš zadatak je da izaberete koji je to grad. Možete da izaberete režim višestrukok izbora ili teži mod. Ona se može igrati u grupi. Hvala Google Maps Mania za ovaj predlog.

Scribble States je zabavna igra. Igrači moraju da „povežu tačke“ sa virtuelnom olovkom, a zatim moraju da odgovore na pitanje višestrukog izbora o kojim državama se radi. Igra je vremenski ograničena i odnosi se na države SAD :).

The Traveler IQ Challenge je relativno zahtevna igra. Najviše zbog ograničenog vremena i dosta sitne projekcije karte na kojoj trebate da obeležavate geografske objekte, uglavnom gradove, istorijski važna mesta, bitke itd. Mešutim to je i zabavna igra jer u isto vreme dobijate informaciju o razdaljini geografskog objekta i njegovog tačnog položaja.

Placespotting, pokazujete mesto na mapi a dobijate niz zagonetki koje traba da vam pomognu da utvrdite o kom se tačno položaju na mapi radi.

Map Battle je veoma lak alat za korišćenje i kreiranje različitih igara na mreži.

GeoGuessr pokazuje fotografije sa Google Street View po celom svetu a vaš zadatak je da pogodite iz kog dela je određena fotka a onda vam se pokaže i tačna lokacija. Poene dobijate na osnovu toga koliko je tačna ili blizu bila vaša pretpostavka.

Koncept svih igara je dosta sličan ali GeoGuessr je posebno dobro dizajniran. Ukoliko bi se igrala za vreme časa, projektovana preko laptopa, može da bude i korisna u identifikovanju različitih geografskih pojmova, objekata, u njihovoj orjentaciji i prepoznavanju.

Sheppard Software je često posećeno mesto ljubitelja jednostavnih geografskih igara i to kada je potrebno zaposliti mozak ali ne previše :) Oni imaju dosta veoma jednostavnih ali zanimljivih igrica:  Mission Map Quest game-rešavanje misije po svetu, Terra Clues-sakupljanje trofeja, Pursued-bežite od kidnapera i na taj način učite o gradovima kroz koje bežite, istražujete oblasti preko Google Street Views preko oznaka koje su vam date.

Ove online igrice svakako ne mogu da pariraju velikim i moćnim strategijama, uzbudljivim pucačinama ili mračnim magijskim igricama ali su veoma zabavne i opuštajuće :).

Izvor: http://www.egeografija.org/?p=2162

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.